Beiratkozás

Kezdőlap  »  Beiratkozás

Felvételi folyamat

A családi bölcsőde kb. 15 hónapostól óvodakezdésig fogad gyermekeket. A jelentkezés folyamatos, a felvétel a jelentkezések sorrendjében történik. Előjegyzés kérhető (10.000 Ft ellenében, ami lejárható az első havi díjból), illetve telt ház esetén érdemes a várólistára feliratkozni. A családi bölcsődei ellátás térítésköteles. A térítési díjat a szolgáltatás fenntartója határozza meg, a díj módosításának a jogát fenntartjuk, amelyről időben értesítjük családjainkat.

Az ellátás jelenlegi díja:

egész napos ellátás (+ ebéd) 45 000 Ft/hó/fő
félnapos ellátás (+ ebéd igényelhető) 35 000 Ft/hó/fő
ebéd napi 667 Ft

A szülőkkel általában egy telefonos egyeztetés után személyes találkozó történik a bölcsiben, ahová természetesen gyermekükkel látogatnak el. Ekkor kölcsönösen megismerkedünk a családdal, illetve körbekalauzoljuk őket a bölcsiben. A szülők kitöltenek egy felvételi lapot (ez a Letöltések menüpontban is elérhető), amely alapján a gyermeket fel tudjuk venni. A beszokás kezdetekor kérünk benyújtani egy 3 napnál nem régebbi orvosi igazolást, illetve a kötelező oltások orvosi igazolását. A napirend és a házirend elfogadása után megkötjük a szülői megállapodást.

Beszoktatás:

A beszoktatás mindig egy mérföldkő, egy hatalmas lépés a gyermek és a szülő számára is. Vannak gyermekek, akik könnyebben szakadnak el édesanyjuktól, de a többség számára ez az elválás nehezebb. A beszoktatás szülővel együtt történik. A beszokás során a gyermeknek el kell válnia a szülőtől, több napig ismételve ezt, új kapcsolatokat kell elfogadnia, kialakítania mind gyermektársaival, mind pedig gondozóival, alkalmazkodnia kell az új környezethez, a szokás- és szabályrendszerhez, valamint a napirendhez. Erre időt kell szánni: egyszerre ezért mindig csak egy gyermeket szoktatunk, és a gyermek igényeihez igazítjuk a beszoktatás tempóját. Az első napokban a gyermek a beszoktató szülő jelenlétében játszik a csoportszobában vagy az udvaron, ismerkedik a szabályokkal, a szokásokkal, a csoport életével, a gyermekekkel. Amikor a gyermek elkezd nyitni a gondozók irányába, akkor a szülő már rövidebb időre nálunk hagyhatja, majd onnantól kezdve ezt az időtartamot folyamatosan nyújtjuk. Amikor pedig már elfogadja a tízórait, akkor ebédelhet is, illetve megpróbálkozunk az ott alvással, ha a család ezt igényli. A beszoktatás átlagosan kb. 2 hét; az altatásnál előfordulhat, hogy később érkezik csak el az ideje.

Napirend:

A napi életritmus kialakítása biztosítja a gyermek szükségleteinek kielégítését, a kiszámítható, nyugodt gondozás feltételeit, ezáltal megteremtve a gyermek biztonságérzetét, a kiszámíthatóságot, az aktivitás és az önállósodás lehetőségét. Napirendünk az év folyamán többször módosul, hiszen a gyermekek fejlődnek, az évszakok változnak, így életmódunk is változik vele. A gyermekek szükségleteinek megfelelően rugalmasan módosítjuk napirendünket. A nyári időszakban az esetleges hőségriadók miatt felcserélhetjük a csoportszobai, illetve az udvari tevékenységek idejét. Ugyanebben az időszakban szintén előfordulhat, hogy szép idő esetén az egész délelőttöt az udvaron töltjük, a reggelit és a tízórai gyümölcsöt szintén kint fogyasztjuk el.

Hozzávetőleges napirendünk egy átlagos napon a következő:

7:00–8:45 Folyamatos érkezés, szabadjáték, konyhai tevékenységben való segédkezés
8:45–9:30 Tisztálkodás, reggeli
9:30–10:10 Játék, tanulást támogató kötetlen kezdeményezések, a gyermekek érdeklődésének, motiválhatóságának megfelelően:
– alkotói tevékenységek (rajzolgatás, színezés, gyurmázás, festés és egyéb technikák)
– mondóka, ének, énekes játék, zene, gyermektánc
– mesélés, bábozás
– környezettel való ismerkedés és séta
A napi fő tevékenységeket kiegészítjük sok mozgással, mondókázással.
10:10–10:20 Mindennapi mesélés, rendrakás
10:20–10:35 Tisztálkodás, tízórai (gyümölcsözés), öltözködés
10:45–11:45 Séta, szabadjáték időjárástól függően a szabadban vagy a szobában
11:45–12:30 Rendrakás, tisztálkodás, ebéd
12:30–15:00 Tisztálkodás, mesehallgatás, pihenés, alvás
15:00–15:30 Folyamatos ébredés, tisztálkodás, uzsonna
15:30–16:30 Szabadjáték, folyamatos hazamenetel

 

Csaladbarat munkahely 2020
Csaladbarat munkahely 2020
Nemzeti Együttműködési alap