Beiratkozás

Kezdőlap  »  Beiratkozás

Felvételi folyamat

A családi bölcsőde kb. 15 hónapostól óvodakezdésig fogad gyermekeket.A jelentkezés folyamatos, a felvétel a jelentkezések sorrendjében történik. Előjegyzés kérhető (20.000 Ft ellenében, ami lejárható az első havi díjból), illetve telt ház esetén érdemes a várólistára feliratkozni. A családi bölcsődei ellátás térítésköteles. A térítési díjat a szolgáltatás fenntartója határozza meg, a díj módosításának a jogát fenntartjuk, amelyről időben értesítjük családjainkat.

Képek a bölcsiről

Az ellátás jelenlegi díja:

egész napos ellátás (+ ebéd) 55 000 Ft/hó/fő
félnapos ellátás (+ ebéd igényelhető) 45 000 Ft/hó/fő
ebéd napi 914,4 Ft

A szülőkkel általában egy telefonos egyeztetés után személyes találkozó történik a bölcsiben, ahová természetesen gyermekükkel látogatnak el. Ekkor kölcsönösen megismerkedünk a családdal, illetve körbekalauzoljuk őket a bölcsiben. A szülők kitöltenek egy felvételi lapot (ez a Letöltések menüpontban is elérhető), amely alapján a gyermeket fel tudjuk venni. A beszokás kezdetekor kérünk benyújtani egy 3 napnál nem régebbi orvosi igazolást, illetve a kötelező oltások orvosi igazolását. A napirend és a házirend elfogadása után megkötjük a szülői megállapodást.

Beszoktatás:

Képek a bölcsiről

A beszoktatás mindig egy mérföldkő, egy hatalmas lépés a gyermek és a szülő számára is. Vannak gyermekek, akik könnyebben szakadnak el édesanyjuktól, de a többség számára ez az elválás nehezebb. A beszoktatás szülővel együtt történik. A beszokás során a gyermeknek el kell válnia a szülőtől, több napig ismételve ezt, új kapcsolatokat kell elfogadnia, kialakítania mind

gyermektársaival, mind pedig gondozóival, alkalmazkodnia kell az új környezethez, a szokás- és szabályrendszerhez, valamint a napirendhez. Erre időt kell szánni: egyszerre ezért mindig csak egy gyermeket szoktatunk, és a gyermek igényeihez igazítjuk a beszoktatás tempóját. Az első napokban a gyermek a beszoktató szülő jelenlétében játszik a csoportszobában vagy az udvaron, ismerkedik a szabályokkal, a szokásokkal, a csoport életével, a gyermekekkel. Amikor a gyermek elkezd nyitni a gondozók irányába, akkor a szülő már rövidebb időre nálunk hagyhatja, majd onnantól kezdve ezt az időtartamot folyamatosan nyújtjuk. Amikor pedig már elfogadja a tízórait, akkor ebédelhet is, illetve megpróbálkozunk az ott alvással, ha a család ezt igényli. A beszoktatás átlagosan kb. 2 hét; az altatásnál előfordulhat, hogy később érkezik csak el az ideje.

Napirend:

A napi életritmus kialakítása biztosítja a gyermek szükségleteinek kielégítését, a kiszámítható, nyugodt gondozás feltételeit, ezáltal megteremtve a gyermek biztonságérzetét, a kiszámíthatóságot, az aktivitás és az önállósodás lehetőségét. Napirendünk az év folyamán többször módosul, hiszen a gyermekek fejlődnek, az évszakok változnak, így életmódunk is változik vele. A gyermekek szükségleteinek megfelelően rugalmasan módosítjuk napirendünket. A nyári időszakban az esetleges hőségriadók miatt felcserélhetjük a csoportszobai, illetve az udvari tevékenységek idejét. Ugyanebben az időszakban szintén előfordulhat, hogy szép idő esetén az egész délelőttöt az udvaron töltjük, a reggelit és a tízórai gyümölcsöt szintén kint fogyasztjuk el.

 

Hozzávetőleges napirendünk egy átlagos napon a következő:

7:00-8:30 Érkezés a bölcsődébe. Kézmosás, játéktevékenység a szobában
  8:30-9:00 Reggelizés.
  9:00-9:50 Szabad játék, tanulást támogató kötetlen kezdeményezések
  9:50-10:00 Mindennapi mesélés, rendrakás
10:00-10:15 Tízórai gyümölcs
10:15-11:15 Öltözködés, séta, játék a szabad levegőn
11:15-11:30 Mosakodás, fürdőszoba-használat gondozási sorrendben. Terítés ebédhez
11:30-12:00 Ebéd
12:00-14:45 Csendes pihenő
14:45-15:15 Folyamatos ébredés, uzsonna, tisztálkodás
15:15-16:00 Szabad játék a csoportszobában, megfelelő időjárás esetén az udvaron

 

Csaladbarat munkahely 2020
Csaladbarat munkahely 2020
Nemzeti Együttműködési alap
Családbarát hely 2022 - Munkahely
Családbarát hely 2022 - Szolgáltatóhely